T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİNGÖL / MERKEZ - Bingöl Mesleki Eğitim Merkezi

Çırak Öğrencilerin İşletmelerde Mesleki Eğitim Durumları Hk. 23 Mart - 30 Nisan 2020 tarihleri arasında öğrenci/çırak çalıştıracak işletmelerle ilgili önemli duyuru.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün 20/03/2020 tarihli ve 5765015 sayılı yazısı doğrultusunda, uzaktan eğitim döneminde işletmelerde beceri eğitimi uygulaması; işletmelerin Koronavirüs (Covid-19) salgınına yönelik koruyucu tedbirleri almasının sağlanması şartı ve işletmelerin çırak öğrencilerin hizmetine ihtiyaç duyulduğuna dair taleplerinin bulunması ile öğrenci ve velilerin bu konuda bilgilendirilerek isteklerinin ve onaylarının alınması durumunda gerçekleştirilecektir.

23 Mart - 30 Nisan 2020 tarihlerinde işletmelerde çalıştırılmaya devam ettirilecek çırak öğrenciler için işe devam dilekçesi doldurulması gerekmektedir.

 

NOT: İşe devam dilekçesi gönderilmeyen öğrencilerin işte çalıştırılması durumunda oluşabilecek iş kazası ve meslek hastalıkları ve salgın hastalığa yakalanması durumunda kurumumuzun sorumlu olmayacağı bilinmelidir. Dilekçelerin doldurulma tarihi değil, okula gönderilme tarihi geçerlidir.

 

İşe devam etmeyecek öğrenciler için 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu 26 ncı maddesi gereği; ''Aday çırak, çırak ve işletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilere işletmelerce her yıl tatil aylarında bir ay ücretli izin verilir. Ayrıca mazeretleri kabul edilenlere okul müdürlüğünün görüşü alınarak bir aya kadar ücretsiz izin de verilebilir.'' denilmekte olup bu hüküm çerçevesinde ücretli veya ücretsiz izin verilebilir

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.03.2020 - Güncelleme: 27.03.2020 20:23 - Görüntülenme: 458
  Beğen | 2  kişi beğendi