T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİNGÖL / MERKEZ - Bingöl Mesleki Eğitim Merkezi

Bingöl Mesleki Eğitim Merkezi

Telefon
0426 2137161
Belgegeçer
0
WEB
https://bingolmesem.meb.k12.tr
Adres
SİMANİ MAHALLESİ 1028.CADDE NO6 MERKEZ / BİNGÖL
Vizyon
VİZYONUMUZ Mesleki eğitim konusunda başarısını kanıtlamış, paydaşlarına ve sosyal çevreye örnek olan bugünü ve gelecekteki değişimleri dikkate alarak, Çırak, Kalfa ve Ustalarımızın ürettikleri hizmet ve ürünlerden gelir elde edip ailesine ve ülke ekonomisine katkıda bulunabilen, teknolojik gelişmeleri takip ederek uygulayan,yaratıcı düşünceye sahip, zamanı verimli kullanabilen kişiler yetiştiren bir kurum olmak.
Misyon
MİSYONUMUZ Kurumumuza mesleki eğitim için başvuran kişilere; Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik sistem bütünlüğü içinde eğitim vererek bir meslek sahibi olmalarını sağlamak ve sahip oldukları meslekleri geliştirerek yaratıcı, ilerleyici, girişimci, üretici ve kaliteyi benimseyen, ülke ekonomisine katkıda bulunan bireyler yetiştirmek.
Başarılar
Öğretmen :21
Öğrenci :555
Derslik :8
Çok Amaçlı Salon :2
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :NORMAL
Saatler
BAŞLAMA SAATİ:08:00 BİTİŞ SAAT :17:00
Isınma
DOĞAL GAZLI
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
Ulaşım
ŞEHİR MERKEZİNDEN HALK OTOBÜSLERİYLE ULAŞIM SAĞLANABİLİYOR.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
BINGÖL MERKEZ KALEÖNÜ MAHALLESİ
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl Merkezine 15 dk mesafede
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
2006 – 2007 Eğitim Öğretim Yılı Valilik Kupası Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması Yaygın Eğitim Kurumları Geleneksel Dal İl İkinciliği… 2007 – 2008 Eğitim Öğretim Yılı Valilik Kupası Halk Oyunları Yarışmaları Geleneksel Dal Yaygın Eğitim Kurumları İl İkinciliği… Kırşehir Valiliği tarafından “ Ahilik Haftası” kutlamaları çerçevesinde Türkiye’de tüm resmi/özel Mesleki Eğitim Merkezleri öğrencilerine yönelik düzenlenen “Üretimde Dürüstlük, Güven ve Kalite” konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında şiir dalında Türkiye üçüncülüğü ödülü…
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
2011 yılında İŞKUR Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak BİLGİSAYARLI MUHASEBE alanında 20 kursiyere teorik ve pratik eğitimler verilmiş ve kolay iş bulmaları sağlanmıştır. 2012 yılında Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Hazır Giyim Tasarım ve Üretim projesi yürütülmüştür. Proje kapsamında 18-30 yaş arası 24 bayana hazır giyim alanında teknolojik araç gereçleri kullanarak üretim yapmaya yönelik eğitimler verilmiştir. Proje sonunda kendi işlerini kuracak duruma ve kapasiteye gelmeleri sağlanmıştır. Hazır giyim mesleği öğretilmiş ve iş imkanları yaratılmıştır. Proje sonunda il genelinde çocuk giysileri defilesi düzenlenmiştir. İŞKUR Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak TERZİLİK mesleğinde işi olmayan 12 bayana teorik ve pratik eğitimler verilerek iş gücü piyasasına girmeleri sağlanmıştır. Yine İŞKUR Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI alanında 20 kişiye eğitimler verilerek iş hayatına ve teknolojiye uyumları sağlanmıştır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Merkezimiz 2010 yılında Leonardo da Vinci Programı kapsamında Genç’ten Avrupa ya Altın Bilezik almaya gidiyorum projesinin ortağı olarak yer almıştır. Proje kapsamında Almanya’nın Berlin şehrine gidilmiş ve proje başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Projeye Giyim Üretim Teknolojisi ve Yiyecek İçecek Hizmetleri alanındaki çırak ve ustalarımız katılmıştır. 2011 yılında Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında yer alan Leonardo da Vinci Programı çerçevesinde ‘Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında Çırak, Kalfa ve Ustaların Mesleki Eğitim ve Staj Koşullarının incelenmesi ve Yeniliklerin Ülkemize Transferi’ projesi yürütülmüştür. Bu kapsamda Almanya'nın Reclinghousen ve Herne şehirlerine gidilmiştir. Projeye Merkezimizin yöneticileri çırak, kalfa ve ustaları katılmıştır. 2016 yılında Erasmus+ 2016 Teklif Çağrısı döneminde 2016-1-TR01-KA102-027582 numaralı “Dual Clutch Transmission Stajı” isimli projemiz AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Değerlendirme Komitesi tarafından desteklenmeye değer bulunmuş ve başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Proje ortaklarımız Finike ve Karaman Mesleki Eğitim Merkezlerinden öğretmen ve öğrencilerle (33 Katılımcı) PORTEKİZ, ALMANYA VE ÇEK CUMHURİYETİ ülkelerine gidilmiştir. 2018 Yılında Mobilya Alanında Yenilikçi Yaklaşımlar:CNC Tezgahları ile Mobilya Üretimi adlı Erasmus Projesi kapsamında 12 Öğrencı 2 Öğretmen ile bırlıkte Çek Cumhuriyeti ve Almanya ya gidilmiş ve staj faaliyetleri gercekleştirilmiştir. 2020 yılında Erasmus +Kapsamında Motorlu Araclar Teknolojisi Alanında Hibrit Teknolojisi:Temiz Bir Gelecek Hibrıtle Gelecek adlı bır proje hazırlanmıştır. Moda Tasarımı Alanında Bingölde Tekstil Alanında İstihdamı Arttırıyoruz adlı proje hazırlanmış ve ulusal ajansa sunulmuştur.
Yazdır